a Maori

a Maori

maori tattoo hungary

Maori - törzsi tetoválások

Néha elkaphattál az utcán mezítláb. Ez Egy önmagamban felépített aktív edzésterv része volt. 2013 ban 7 hónapot közlekedtem és éltem mezítláb. Ez idő alatt sikerült elérnem, hogy a sarkam normál gyaloglás és futás során nem érinti a talajt. Beteg vagyok, ezt mondták sokan.

Annyira nem éreztem ezt betegségnek, ahogy ma sem érzem. Nem a mezítlábas életet, mert az elhagytam még abban az évben november közepén, nem bírta a talpam a beton hidegét. Teljesen más volt a forró betonhoz képest, azon még meg lehetett állni, vagyis egy állandó taposó mozgással meg lehetett rajta maradni. A hideg az teljesen más volt, ott már nem lehetett a hideget csillapítani. 

Bemutatkozásomat, ami egy hosszú monológ, és sok mindennel van tele, a gombra kattintva végigolvashatod. 

Több mint 9 stílusban készítek tetoválásokat. Aminek nagyobb része tulajdonképpen egyetlen, tetováláshoz szükséges alapon fekszik. A vonalazáson.

vállogatás munkáimból

nyugodtan nagyíts bele, elvileg bírja 🙂 

Az általam képviselt és széles körben gyakorolt st0lusok közül most a törzsi-maori tetoválásokkal, vagyis az ebben a s0lusirányzatban készített munkáimmal ismerkedhetsz meg.

Akkor amikor mezítlábas korszakom éltem, fejem tetején egy rasta konttyal, sokan mondták, hogy olyan vagyok, mint valami Bantu. A tetoválásaim is csak irka firkák, nincs rajtam semmi komoly, és valójában nem is akarok. Számomra a régi törzsi tetoválások, jelképek és minták jönnek be. Nem is kell, hogy annyira éles és esztétikus legyen. Pont az tetszik bennük, a régi kikopott nem tökéletes talán még heges gyógyulás. Mert az az eredeti igazi törzsi tetoválás. Amikor még a törzsek sem készítettek a mai szemmel ismert mintákat.

Készítettek ők egyáltalán ilyet? VAgy ezek már az abszolút modern európai korunk törzsi tetoválásai? 

Többnyire szabadkezes Modern Maori tetoválásokat készítek. HA tudunk egyszerűsítünk egy egy minta részlettel, de munkáim között 70-80% ban szabadkézzel felrajzolt tetoválásokat találsz. A legapróbb részletek, kis alakzatok, idomok, törzsi jelképek ismétlődő sora, egy előre felfilcezett ívre – hálóra épül. Töbnyire ezek már felrajzolás nélkül, rögtön a bőrre, géppel készülnek. 

Egy egy katalógusból vagy internetes ingyenes illetve fizetős katalógusból kiválasztott minta csak bizonyos esetekben és helyekre helyezhető fel egy az egyben a bőrünkre, testünkre.

Mikor, milyen esetekben? Ha azt olyan helyre szeretnénk felvarratni, ahova méretével igazíthatóan illeszkedik, jól mutat.
Ha már mintát választunk, előbb lehet érdemesebb a helyén gondolkozni, illetve azon, hogy később szeretnénk e folytatni. Általában az így kiválasztott kész minták vége is az, hogy folytatva lesz. 

Ha előbb akkor is megtetszett egy minta, a hely kiválasztását érdemes átgondolni. Hol hogyan mekkorában mutatna a legjobban?

 

Általában testi anatómiánkhoz érdemes a törzsi mintánk íveit jól belőni. A legegyszerűbb dolgunk a kör alapú mintákkal, törzsi ábrákkal, figurákkal, állatokkal vannak. Ezek egyszerűen illeszthetők vállra, bel karra, mellkasra – akár középre is, kisebb méretekben hátközép, lapocka között. Vádli, esetleg még alkar, de ott már a kúp (karunk alakja) miatt már szemmel is látható, látványos torzulás van a kör körvonalán. 

Még majdnem kör alapú, de már nem az minták, mint pl. a nem körbefoglalt állat alakzatokra tervezett minták, amelyeknek még van egy nagyobb “kör szerű” részük, amiből egy vagy több, általában karok és láb nyúlványok nyálnak ki körkörös vagy oldal irányba. Ezeknek a felhelyezése valamivel több lehetőséget ad, hiszen a kör nem kör, és a nyúlványrészek is úgy megrajzoltak többnyire, hogy végződéseikkel visszavezethetőek a fő mintába. Így nem feltétlen fog zavaró képet adni, ha nem teljesen illeszkedik minden ív a testi izom anatómiára. De durva már, anatómia mi? Meg a homlokomon a barackfa, na ne szédíts már 😀 

 

 

Facebookon elérhető két Maori tetoválásokkal foglalkozó, a Maori Tattoo Hungary és Maori – tetoválások jelentése oldalainkon találhatsz rólunk és munkáinkról további infot és leírásokat is. 

A Maori – tetoválások jelentése oldalon néhány törzsi motívum és egy egy állat, jelkép jelentéséről is olvashatsz. 

Talán elmondhatom, hogy a Törzsi stíluson belül is három stílusban készítettem eddig tetoválást. De nyitott vagyok további irányzatok felé is nyitni. Mint például a színes, vagyis két színben elterjedtebb Haida – törzsi stílus. Inkább csak az egyik színt (kék vagy piros) tartalmazza a fekete mellett az adott minta, vagy minta részlet. 
Mintázatában pedig inkább lekerekítettebb, gömbölyűbb törzsi mintákból álló tetoválásokat képzeljünk magunk elé polinézes beütéssel 🙂 

Készítettem már Maori, Szamoa és polinéz mintázatokból felépülő tetoválásokat, illetve mintákat.
Itthon a leggyakrabban törzsi mintával tetováltatott testrészek a kar, teljes kar – mellkas és nyaki rész. alkar – combra szalag mintázatok, illetve lábszár teljesen körbe, vagy csak vádlin esetleg oldalra egy-egy motívum, minta.


Ezekből a stílusokból néhány munkám

Na jó, de

Mennyibe kerül?

Stúdiónk általános árairól, illetve óradíjainkról az alábbi gombra kattintva olvashatsz

Törzsi - Maori tetoválás árak

A tetoválások árát sokféle tényező befolyásolja és határozza meg. Az árképzést is minden tetováló, illetve stúdió egyénileg határozza meg.

Találkozhatunk óradíjjal, fix árakkal illetve beüléses fix árakkal.
Kisebb egyszerűbb mintákra jellemzőbb a fix árazás, még nagyobb több alkalmas tetoválásoknál inkább óradíj, vagy előre egyeztetett óraszámban meghatározott alkalom/beülő díj az elterjedtebb.

Stúdiónkban is nagyobb teljes testrészes tetoválásoknál fix beüléses alkalom árakkal dolgozunk.

Általánosan igaz, hogy egy teljes Maori kar tetoválás elkészítési ideje a minta részletességétől és méretétől függően 30-45 óra között van.

Mellkas és váll nyaki összekötő résszel együtt ez az idő már 40-60 óra is lehet.

Ez a kisebb törzsi váll tetoválás nagyjából 1,5 – 2 órás időpont alatt készíthető el.

A szakszerűen elkészített tetoválás általánosan az elkészüléstől számított 6.hét után már biztonságosan, szinte minden bőr típusnál újra tetoválható. Ekkora ugyan még nem nyeri vissza a tetovált bőrfelület a tetoválást megelőző, normál állapotát, de már maximálisan, komolyabb roncsolódás nélkül tetoválható. 

 

Miért nem javaslom ennél hamarabb a rátetoválást, javítást, garanciális átütésünket?

Ha van már tetoválásod, akkor láttad a gyógyulási folyamatát is, a szakaszokat amin a regenerálódás során átmegy a tetovált bőrfelület. Bizonyára találkoztál már Te is azzal az állapottal, amikor már gyógyultnak mondható a bőr, de még a felszínen megfigyelhető egy fényesebb gyűrődött réteg, hám, amit még nem vetett le magáról tetovált terület.

 

Garancia ikonra kattintva tovább olvashato..

Vonalszakadás, elvékonyodás, megfolyás, kitöltés, színtelített részek, satír, árnyékolás és átmeneti hibák korrigálása, javítása.

Egy mellkas rész elkészítési ideje szintén méret és részletesség, minta aprólékosság és bonyolultság függvényében 5-8 óra közé tehető. 

Az elkészítési idő saját munkatempóm és a képeken látható minőségre értendő.

 

Ez már egy teljesen gyógyult tetoválás. 5-5,5 óra volt a mellkas rész elkészítése.

A képeken látható tetoválás javítása, szabadkezes kiegészítése és bővítése 7-8 órát vett igénybe.

Egy ehhez a mintához hasonló, kisebb tetoválás elkészítéséhez egy másfél órás időpont szükséges.

Stíluson, témán belüli aktuális százalékos vagy fix kedvezmények. Minták, ötletek és tervek portfólió bővítéshez.

A tetoválás elkészítésén túl, a tetoválás teljes gyógyulását követően sem ér véget a tetoválásunk ápolása. Kevés figyelem ráfordítással szebbé tartósabbá tehetjük életünk során! Ahogyan minden másra, úgy tetoválásunkra is megfogadható néhány bőrápolási, Tetoválásápolási Tanács!

 

Tetoválás után, bőrünk teljes gyógyulása egyénenként változó. Akár négy hónapra is szükség lehet, az ápolástól függően ahhoz, hogy visszanyerje épségét!

 

Majdhogynem minden tetováló egy jól bevált ápolási tanáccsal lát el!

a TETOVÁLÁS utókezeléséröl most Olvashatsz TÖBB lehetöséget is.Tapasztalataim szerint Hiába mond a tetováló egy általa ajánlott ÚTMUTATÓT MINDENKI az Ö saját módszere szerint fogja ápolni.

Erre azonban ma már, egy évek óta használatos és jól működő lehetőség megoldást jelent! Mi is ez? 

Tetoválásod fontos kell legyen neked, vagy különben minek van? Tetoválás általános ápolása, utókezelése. 7 ápolási tanács

Törzsi tetoválás érdekel?

írj nekünk

ha bármilyen más tetoválás érdekel, írj nekünk 🙂

Kérdéseiddel, észrevételeiddel, ötleteiddel keress minket bizalommal. Közvetlen kapcsolatfelvétel itt az oldalon, írhatsz nekünk facebookon, instagramon. Telefonszámunk: +36707573716

    Kinek szeretnél írni?