a

GYIK

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

A tetoválással járó érzést, fájdalmat mindenki másként éli meg. Más a szervezetünk tűrőképessége, más a fájdalom küszöbünk, másként viseljük a szervezetünket érő hatásokat, egyszerűen mások vagyunk, de ettől szép az élet. Szerepet játszik lelki állapotunk, stressz és aktuális élethelyzet is.

Általánosan azonban kijelenthető: igen, a tetoválás fáj. A fájdalom függ a tetoválás helyétől, kidolgozottságától, méretétől. Tévhit azonban, hogy a fehér jobban fáj, fájna mint bármelyik másik festék bedolgozása. A fehér festék esetében azért beszélünk magasabb fájdalom érzetről, mert akkror már a bőr a sokadik érintést és festékréteget kapja, így a fehér helyett bármilyen más festéket használhatnánk, az érzés ugyan az lenne.

Az első tetoválást mindenki másként éli meg. Beszélhetünk itt az első tűszúrásról, amikor elsőként ér a tetováló gép tűje a bőrünkhöz, vagy magáról az első tetoválás elkészüléséről. A többség válasza változó ugyan, de nagy számban egy dologban az általam kérdezett emberek/vendégeim elmondása alapján egy dologban megegyezik: Igen fáj / nem mondom hogy nem lehet elviselni, de aki azt mondja hogy nem fáj, az hazudik / nem elviselhetetlen, de nem is kellemes / fáj, de fájt már más is ennél jobban.
Hogy mennyire fáj az első, az függ attól, hogy hová kerül, mekkora a mérete illetve a kidolgozottságtól. Mintánként, egyénenként változó. Befolyásolhatja a fáradtság, stressz, lelkiállapot, stb. is, hogy ki mennyire érzékeny, ebből adódóan még ugyanazon vendég fájdalomküszöbe is változó lehet.

A tű csak a bőrünk második, ideg- és érmentes rétegébe viszi a festéket (remélhetőleg), ezért kevésbé fájdalmas, de mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, illetve befolyásolhatja a fáradtság, stressz, lelkiállapot, stb. is, hogy ki mennyire érzékeny, ebből adódóan még ugyanazon vendég fájdalomküszöbe is változó lehet.

A tetoválás fáj! Ezt az érzést teljesen érzésteleníteni és kizárni napjainkban még nem lehet vagy ha igen, az számunkra nem elérhető, nem ismert eljárási forma. Számos dologgal hozzájárulhat az ember a tetoválás okozta fájdalom elviseléséhez, enyhítéséhez, csillapításához.

Az időpontod előtt néhány hasznos info. A tetoválandó felületet a tetoválás napját megelőző este testápolóval bekenheted, illetve még reggel is indulás előtt. Felpuhítja a bőrt, ez által könnyebben veszi be a festéket a bőrfelület. Tetoválás előtt egyél rendesen, illetve ha még az időpontot megelőző este és reggel meg iszol 3-5 dl vizet, az szintén segít a szervezetednek, hidratálja a bőrt. Napi 3-4 liter folyadék bevitelt már a tetoválást megelőző 4-6 napban is elkezdheted, ha egyébként nem iszol ennyit.

Vendégek elmondása szerint, ami igen vegyes és sokrétű, és néhány esetben ellent mond az általános sémának, miszerint ne fogyassz kv-t koffeint, segít a tetoválás alatt, ha:

 • kipihenve legalább 8 óra alvás után érkezel az időpontra.
 • tetoválás közben cukorkák szopogatása
 • kv, koffein, energiaital fogyasztása
 • ritkán vagy nem használt fájdalomcsillapító szedése tetoválás előtt, akár közben is
 • nyugodt stresszmentes lélekkel a tetoválás is szebb

illetve tetoválásod készítése közben használható fájdalomcsillapító készítmények alkalmazása is sokat segít.

 

Megemlítést érdemel egy elég jól alkalmazható fájdalomcsillapító krém, ami elég erősen fájdalom csillapít, de 100%-os, teljesen fájdalommentes tetoválást, a tetoválás elkezdésétől az elkészülésig ezzel a módszerrel sem várhatunk. Van akinél tartósabb a hatás, néhányan alig éreznek különbséget is, vannak akiknél pedig eleinte jó, majd a fájdalom szépen fokozatosan visszatér. Szintén egyén és szervezetfüggő. A tetoválás megelőző fél – egy órával kell a fájdalomcsillapító krémmel a tetoválandó felületet vastagon bekenni és minél légmentesebben lefóliázni.

A tetoválás elkészülése után a tetováló az általa javasolt kezelési módszer szerint a tetoválást lekezeli, fóliázza. Ezt követően használható a tetoválás ápolására több tetoválás kezeléséhez használatos készítményeket gyártó cégek / márkák készítményei, vagy a régi klasszikus és mindenki által jól ismert bepanthen, amiből vehetünk hígabb (krémet) és sűrűbb (kenőcs) állagút is. A bepanthen PLUS-t azonban mindenképp kerüljük, illet minden cink tartalmú készítményt. Lényeges, hogy a fólia levétele után ( akár 6 napos kezelésmentes second skin special tattoo folia, akár normál konyhai folpak fólia ) az első 10 napban a tetoválást érdemes hámosító krémekkel kenni, a second skin 6 napos alkalmazása után elegendő csak további 5 nap hámosító, tetoválás utókezelésére alkalmas krém használata. A hámosító krém folyamatos, hosszútávú alkalmazása folyamatos hámosodást eredményez, ami egy idő után már a tetoválást sem építően ápolja. 

Napjainkban már a kifejezetten tetováláshoz fejlesztett és készített termékek használata a legajánlottabb, és a legmegfelelőbb. Én az Inkness termékeit ajánlom vendégeimnek.

Egyértelműen a válasz erre, hogy igen. Egy szépen és jól, tiszta higénikus körülmények között, stúdióban készült minőségi tetoválásért mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe.

Ha olcsóbb tetoválók mellett döntünk akkor azt esetlegesen későbbiekben számunkra nem tetsző nem megfelelően elkészített tetoválás javíttatása takartatása, esetleges lézeres eltávolíttatása a normál árhoz képest lényegesen drágítja az végeredményében az adott helyre készült  tetoválásunkat. 

Önmagában is kijelenthető, hogy a tetoválás drága, napjainkban luxuscikknek számít.

Igen. 14-17 között szülői jelenlét és beleegyező nyilatkozatunk kitöltése mellett, 17-18 éves kor között szülői beleegyező nyilatkozat kitöltésével tudsz stúdiónkban tetováltatni.

14-16 éves kor között tetováltató fiatalok szüleivel mindenképp beszélünk a tetoválandó mintáról, helyről és mivel még fiatal tetováltató korosztályról beszélünk érdemes a későbbiekben a folytatás illetve a takarás lehetőségéről is beszélni, illetve ezek eredményessége céljából a tetoválást ennek megfelelően készíteni. 

Tetoválásod fontos kell legyen neked, vagy különben minek van? Tetoválás általános ápolása, utókezelése. 7 ápolási tanács

Vonalszakadás, elvékonyodás, megfolyás, kitöltés, színtelített részek, satír, árnyékolás és átmeneti hibák korrigálása, javítása.

Stíluson, témán belüli aktuális százalékos vagy fix kedvezmények. Minták, ötletek és tervek portfólió bővítéshez.

Fokozottan kérjük, hogy kisgyermeket NE hozzatok magatokkal, ha tetováltatni, piercingeztetni stb. jöttök, mert a veszélyforrások száma magas! A tetováló felszereléseken kívül egyéb hegyes, éles eszközök, veszélyes anyagok, pl. fertőtlenítő szerek is megtalálhatóak egy tetováló szalonban, melyeket munka közben folyamatosan használnak a kollégák. A kisgyermekek kizárólag a szalon előterében, a szülő/gondviselő, vagy általa megbízott nagykorú felügyelete mellett tartózkodhatnak, a tetováló állásokhoz és egyéb munkaterületekre a bejárás TILOS. A szalon a felügyeletért és az esetleges sérülésekért felelősséget nem vállal, de még fontosabb, hogy nem szeretnénk ha bármi bajuk esne.

Nem utolsó sorban a tetoválás elkészítéséhez odafigyelés és konventráció, zavartalan környezetre és körülményekre van szüksége a tetoválónak.

Természetes, hogy tudunk segíteni. Egy személyes megbeszélés során biztosan sikerül találni egy olyan irányt, és stílust, illetve a tetoválás helyét amit végül nyugodt szívvel fogsz magadra tetováltatni.

Nem te vagy az egyedüli aki így indul neki első tetoválásának, így fontosnak tartom, hogy ezekre az esetekre is felkészülten, tapasztalattal és némi emberismerő képességgel. rendelkezzünk stúdiónkban, hogy ebben segíteni tudjunk. 

Mindennél fontosabb: Nem tudsz az agyunkra menni 🙂 sem pedig felbosszantani egy egy kérdéssel, tanácstalansággal a számodra még ismeretlen és ezért természetes, hogy talán némi félelemmel is átjárt elméd által generált gondolataiddal 🙂 

Az első tetoválás nem csak veled lesz körülményes, hiába hiszed magadról, hogy nehés eset vagy és körülményes, majdhogynem mindenki aki első tetoválását tervezi, és sok hű hót hall az ismerősöktől, akik már átestek ezen a tűzkeresztségen, hogy mennyire olyan is, fáj. nem fáj, és nem bosszantsd fel a tetoválót.. Ezt mind engedd el, amikor megérkezel hozzánk.

A tetoválás kezelése napjainkban már a leginkább ajánlott és egyben a legegyszerűbb kezelési módszerrel javasolt:

Speciális second skin tattoo fólia alkalmazásával, amit 6 napig kezelésmentesen egyszerűen a tetováláson kell hagynod (bármit is hallasz, amennyiben jó minőségű fólia van szakszerűen felhelezve a friss tetoválásra, az fent fog maradni 6 napig még a teljes nyak fóliázása esetén is / kivételt képeznek: ujjak, kézfej, láb él, hónalj), 6 nap elteltével levenni, és csak vékonyan krémezni a már majdnem teljesen gyógyult tetoválást még 5 napig az ehhez leginkább ajánlott speciális tetoválás utókezelő készítménnyel.

További ápolási javaslatokat, tanácsokat és leírásokat itt olvashatsz:

Tetoválás általános kezelése

Piercingek kezelésére általánosan igaz, hogy az ékszer szárát és a szúrás helyét rendszeresen és folyamatosan tisztán kell tartani az ehhez megfelelő és ajánlott készítménnyel. A tisztítás gyakorisága is változó és személyfüggő. Van akinek napi 1-2 tisztítás és csepegtetés elegendő, vannak akik számára napi 3-5 vált be. 

Az ajak, nyelv száj és arc pc-k esetén zsíros és tejes ételek elkerülése ajánlatos legalább 7-10 napig, illetve a rendszeres, folyamatos öblögetés, szájhigiénia fontossága elkerülhetetlen.

www.dafont.com az egyik legjobb és legegyszerűbben használható oldal betűtípus kereséséhez, kiválasztásához.

Időpont foglalásához a tetoválónak tudnia kell, hogy mit hová és milyen minőségben kell elkészítenie. Ennek ismeretében tud “pontos” időpontot adni. Fontos, hogy a tetoválás elkészítési idejét nem mindig lehet pontosan megsaccolni. Stúdiónkban általános, hogy mindig egy picit hosszabb időt mondunk és számolunk, így ha hamarabb végzünk, akkor mindenki örül.

Időpontfoglaláshoz szükséges előleg. Az előleg mértéke változóan jelenleg 2023-ban 8000-20000 forint között szokott lenni.

Igen. Fokozott figyelmet fordítunk a tisztaságra, az eszközök higiénikus kezelésére és tisztán tartására. A tetováló tűmodulok egyszer használatos steril csomagolt modulok. A tetováló gépek és kábelek is teljesen zárt fóliába kerülnek, az összeszerelés és előkészülés során, hogy azt a szükséges tűmélység állítása során se fogjuk meg festékes, esetleg véres kesztyűvel. Minden felületet amit megfogunk a tetoválás során fóliázunk, amit minden tetoválás végén cserélünk.

Nem szükséges, helyesebben nem minden esetben van rá szükség. Kisebb és nagyobb tetoválások elkezdéséhez szükséges alkalom/időpont egyeztethető online, illetve telefonon is. Vannak esetek amikor azonban ajánlott egy személyes megbeszélés beszélgetés a tetoválás elkezdése előtt.

Stúdiónk jelen helyzetben és felállásban ezt nem tudja kivitelezni.

Egy egész hátas minta elkészítési ideje 35-60 óra. ( függ a tetoválás milyenségétől, kidolgozottságától részletességétől.

2 tapasztalt tetováló és felkészült vendég szükséges egy ilyen művelethez.

Ha minta azonban nem túl bonyolult, nem aprólékos és részletes, a hát mérete pedig egy normál testalkat méretének megfelelő, már vannak olyan tetoválás minták / tervek, amelyek befejezhetőek egy beülés, vagyis egy hosszabb egésznapos időpont (10-15 óra alatt )

Igen, ígény szerint készítünk kifejezetten fehér tetoválást is.

Stúdiónk nem foglalkozik ideiglenes tetoválások készítésével jelenleg.

Tetoválások elkészítési ideje és ára egyénenként változó. Így ezt nem lehet megmondani. Árajánlatért vedd fel velünk a kapcsolatot, és írd le mit szeretnél, hová és mekkora méretben.

Nem találod a kérdésedre választ? Görgess tovább, még több mint 10 gyakran ismételt kérdést találsz. Ha mégsem sikerül választ kapnod, az oldal aljára érve küldhetsz nekünk üzenetet. 

Igen, minden nálunk készült tetoválásra 4 hónap garanciát vállalunk.

Részletekért kattints ide!

Külön a tervezésért nem kell fizetni. A tetoválások tervezése itt a stúdióban az időpontnál törtönik. A tervezéssel töltött idő ugyan úgy az órabér részét képzi.

Stúdiónkban az időpontnál történik a tervezés is, így a mintát előre nem tudjuk elküldeni.

Igen, el lehet kezdeni a tetoválást nyáron is.

Ezzel a témával kapcsolatban már korábban készítettem egy hosszabb videót, amit az alábbi linkre kattintva megtekinthetsz:

Megnézem a videót

Minden esetben érdemes leborotválni a felületet. Nem ajánlott az apró pihéket sem beledolgozni a tetoválással együtt a bőrbe. Illetve a felső hámréteg is már kopik egy kicsit a borotválás során, így abba a rétegbe már nem jut feleslegesen festék.

Általában egyszer, ha a tömör töltések, vagy vonalak megkoptak, fakultak,  de ez egyénenként változó, hiszen előfordulhat, hogy nincs szükség korrekcióra.

Garanciális javításunkról itt olvashatsz bővebben:

Részletekért kattints ide!

Allergiatesztelt, ásványi és növényi eredetű, glicerin-mentes pigmentekkel dolgozunk. Ezek európai és magyarországi engedélyekkel és nyilvántartási számmal rendelkeznek. Allergiát okozó hatásuk nem ismert!

Bizonytalanság esetén érdemes próbát készíteni a tetoválás előtt.

A hagyományos értelemben vett végleges tetoválást a bőr mélyebb rétegeibe (az irha réteg alá) juttatják be, míg a kozmetikai tetoválás – ha szakszerűen végzik – csak a bőr legfelső rétegét érinti, ami idővel kikopik. A végleges tetoválás célja grafikai minták, szimbólumok bőrre való készítése. A kozmetikai tetoválás a hölgyek privilégiuma és az elsődleges nemi jellemzők – pl: ajak kontúr, szemöldök ív – felerősítésére szolgál.

A kozmetikai smink tetoválások kopása szándékos és természetes dolog. Az arcunk évről évre válzozik, és ami ma jól áll és illeszkedik arcunkra, jelenlegi bőr és arcformánkra, az nem biztos, hogy 15-25 év elteltével is megfelelő lesz.

Trendek mindig voltak és lesznek is. Régen a minták egyszerűbbek voltak és színtelenebbek. Ma már a korszerű gépeknek, technikai eszközöknek és a laboratóriumokban kifejlesztett festékanyagoknak köszönhetően nincs megvalósíthatatlan képi ábrázolás.

Az épp aktuális trendek azok, amiket túlnyomó részt látni lehet publikusan is közé tett közösségi portálokon. Nagyjából 3-5 évente változik a tetováló divat, de vannak itt is örök halhatatlanok : ) 

A gyógyulásnak két fázisa van. Első periódus a minta elkészültétől a sebtiszta állapotig tart: ez egyéntől és a tetoválás elkészítési technikájától függően nagyjából 7-10 nap. Ilyenkor nagyon kell vigyázni, óvni és kezelni kell a tetovált bőrfelületeket. A második periódus hosszabb ideig tart ekkor regenerálódik teljesen a bőr, de az erős fénytől még mindig tartózkodni kell. Utóbbi, mire bőrünk a tetoválástól számítva visszanyeri eredeti állapotát, egyénenként változó ugyan, de általánosan 4-6 hónapi is lehet.

Ez nem bevállalom – nem vállalom kérdése. A gondosan és lelkiismeretesen eljáró tetováló folyamatosan figyelemmel kíséri a páciens fiziológiás és mentális állapotát, és e szerint időzíti munkáját. Általában egy egészséges felnőtt 3,5 – 5-6  óra tetoválást minden gond nélkül elvisel. Vannak akik akár 2-3 egymást követő napot, napi 9-12 óra tetoválással is bírnak.

Korrekt,  nagy tapasztalattal rendelkező szakemberrel végeztessük a tetoválásokat.

Figyeljünk a higiénikus és steril környezetre is és legfőképpen a minőségi festékekre.

Tudjon nemet is mondani a tetováló, amikor egy javaslattal nem ért egyet. Tudja meggyőzni a pácienst, hogy mi a számára előnyös forma, vonal, szín és mi nem!!!. 

Az első a minta megtervezése (megbeszélése): ez történhet egyedi elképzelés alapján, vagy adott mintakollekcióból. A második a sablon elkészítése és a minta elhelyezése a kívánt testrészre. 

Majd a tetoválás elkészítése, ami a tetoválandó minta stílusától eltérő általában. Ezt követően a tetováló általi utókezelése az elkészült tetoválásnak, végezetül a tetoválás ápolása, amit a vendég a tetováló ajánlásai alapján értelemszerűen be kell. hogy tartson.

Továbbra sem találod a kérdésedre választ?  Írd meg nekünk üzenetben, és megválaszoljuk neked legjobb tudásunk és tapasztalataink szerint.

Örülünk, hogy kérdéseddel bővíthetjük a GYIK listát!

  Kinek szeretnél írni?

  Kovács János vagyok, Tetováló

  Köszönöm, hogy végigolvastad