a

Általános kezelés

ápolás

Tetoválásod fontos kell legyen neked, vagy különben minek van? Tetoválás általános ápolása, utókezelése. 7 ápolási tanács

Ápolási tanács. Javaslatok, lehetőségek.

Javaslat tetoválásod ápolásához, a teljes gyógyulás után

A tetoválás elkészítésén túl, a tetoválás teljes gyógyulását követően sem ér véget a tetoválásunk ápolása. Kevés figyelem ráfordítással szebbé tartósabbá tehetjük életünk során! Ahogyan minden másra, úgy tetoválásunkra is megfogadható néhány bőrápolási, Tetoválásápolási Tanács!

A tetováltak már ismerik a tetoválás ápolásáról, annak utókezeléséről szóló tanácsokat. Kialakult egy általános tetoválás és bőrápolási szokás, amit mindenki más és máshogyan, eltérően csinál, ám célja, a gyógyulás közös!

Tetoválás után, bőrünk teljes gyógyulása egyénenként változó. Akár négy hónapra is szükség lehet, az ápolástól függően ahhoz, hogy visszanyerje épségét!

Ahogyan az utókezelések során megismerkedünk azzal, hogy mi jó nekünk és mi nem, ugyan úgy szokásunkká válhat tetoválásunkra fordított folyamatos figyelmünk! Többen különféle bőr és testápolókkal, vitaminos krémekkel ápolják, kenik tetoválásukat naponta akár többször is.

A babaápoló olaj bőrünket, ezáltal tetoválásunkat bronzosan csillogó, kontrasztjaiban és színeiben élénkebbé, intenzívebbé teszi. Reggelente érdemes vékonyan átkenni.Ápolási Tanács:

Tetoválásod Mentális ápolása!

Ez a Legelső és egyben legfontosabb amire figyelned kell!

Ugyan már?  Többen is így gondolkodnak erről, remélem Te nem vélekedsz erről ennyire megrögzötten így, ha igen: Nyitott vagy a világ felé, ezáltal most efelé is!

Tetoválásod ápolása, mint a gyógyulása is, nem a külső környezet függvénye, nem onnan indul és kezdődik a folyamat, hanem belűlről, benned, Testedben belül! A külső környezet teremti annak függvényét, ahogyan a fizikai tetoválás ápolásához szükséges eszközök, dologok felhasználásra kerülnek! Ez a folyamat, már akkor elkezdődik, amikor tetoválásod készítésébe belekezdünk! Már akkor, amikor a tetoválásod készítéséről beszélünk, tervezzük, illetve te magad tervezed még csak gondolataidban! Ezt figyelembe véve a legfontosabb, A legfontosabb!, hogy tudd: ápolod tetoválásod úgy ahogyan azt kell!

A bőre mindenkinek más és egyedi! Igy gyógyulásában is Te tudod majd milyen ápolási módszerre van szükséged! Többen nem figyelnek erre oda, csak lekenik, elvégzik az utasításoknak vélt dolgokat amit a tetoválótól, vagy ismerőseitől hall, és nem érti miért nem lesz szép tetoválása végeredményében! Ráfogja, hogy ilyen a bőre, esetleg oda is vezethet benne ez az út, hogy lemond a tetoválásairól! Ez már egy koravén megközelítési módszer napjainkban!

..olyan kort írunk, ahol egyre többen értik meg: benső legbelső önmaguk a legfontosabb. A gondolkodásunk a dolgokhoz való hozzáállásunk és ezt követően érünk el csak a tettekhez cselekvéseinkhez! Gondolatainkból kiindulva fogjuk ápolni tetoválásainkat, talán nem is vélve ezt, tudat alatt! Tehát már tetoválásod előtt gondolj mindenre és gondolj végig mindent!  ( garantálom, írásaim közt minden információt megtalálsz, ami tetoválásod teljes valójához szükséges, talán még többet is )

Legyél tudatában mindig azzal, hogy mit miért teszel, és annak mi az eredménye, igy Önmagadnak adhatsz garanciát: Te mindent megtettél ahhoz, hogy tetoválásoddal minden rendben legyen!

Ha most úgy érzed nem igazán tisztasor számodra az itt olvasottak mondanivalója, biztosíthatlak: tetováltatásod során, ha kérdés benned mindez, illetve hogy ezzel mire is gondolok pontosan, beszélni fogunk!Majdhogynem minden tetováló egy jól bevált ápolási tanáccsal lát el!

a TETOVÁLÁS utókezeléséröl most Olvashatsz TÖBB lehetöséget is.Tapasztalataim szerint Hiába mond a tetováló egy általa ajánlott ÚTMUTATÓT MINDENKI az Ö saját módszere szerint fogja ápolni.

Erre azonban ma már, egy évek óta használatos és jól működő lehetőség megoldást jelent! Mi is ez? 

A Kezelésmentes fólia alkalmazása! Napjainkban a legjavasoltabb ápolási módszer!

Egy kezelésmentes vizállo, de lélegző fólia, második bőrnek is nevezik. A tetoválást teljesen sterilen tartja, lezárja. A fólia tapadós felületét átitatott anyagnak köszönhetően egy vékony regeneráló, és a bőrt nyugtató filmréteg képződik a bőr felületén a felhelyezést követő 12 órában. A felhelyezett időszakban vitaminokkal és a hámosodást, gyógyulást elősegítő anyagokkal táplálja a bőrt.

A fóliát 6 napig ajánlott a tetováláson hagyni. 4 nap elteltével már lehúzható, de én a 6 napot javasolom.

Kerüljük a sportolást a fóliával, ne menjünk strandra, élővízbe, és az otthoni fürdés helyett is inkább a zuhanyzást válasszuk.

A sportolás következtében termelődő izzadtság miatt a fólia elválhat a bőrtől. Huzamosabb ideig a fóliát érő áztató víz szintén a fólia leválásához vezethet!

Ne zuhanyozzunk a fóliával túl meleg, forró vízben!

A fólia levételekor annak lehúzását könnyíthetjük, ha melegvizes zuhany alá tartjuk a foliázott felületet. 

A fólia eltávolítása után a tetoválás felületét mossuk át, majd töröljük szárazra. 10 percet hagyjuk levegőzni, ezt követően vékonyan a folia mellé kapott krémmel kenjük be.

Annyi krémre van szükség, amit 2-3 perc alatt a bőrünk magába is szív. A felesleget akár le is törölhetjük. 

Naponta 2-3x krémezzük a tetoválásunkat 10 napon keresztül. Ezt követően tetoválásunk utóápolása még nem ért véget. Érdemes heti – két heti kétszer a tetoválás méretének megfelelően pár csepp test, vagy babaolajjal bemaszírozni tetoválásunkat. Ezzel ovjuk a felületet a kiszáradástól, illetve tetoválásunk színe és kontrasztja is időtállóbb így. Ennél azonban egy hatásosabb megoldás az INKNESS napi krém használata, ha belefér a kiadásainkba a krém megvétele. 

A kezelésmentes fólia egy teljesen átlátszó elasztikus anyag. A bör felületén szinte láthatatlan.

A felhelyezése előtt a tetoválásra fújt úgynevezett “tattoo finish” spray vérzést csillapitó és a bőr pórusokat összehúzó hatásának köszönhetően tetoválásunk nem vérzik és váladékozik.

Ettől függetlenül a tetoválást követő 24 órában tetoválásunk a fólia alatt még enyhén vérezhet, illetve sebváladékot termelhet. Ettől nem kell megijedni, ez a folyamat teljesen normális. Azonban ha ez a váladék vízbuborék formájában felgyülemlik, egy tűvel szúrjuk ki és nyomjuk ki belőle ezt a vizet.

A fólia alatt a tetoválásunknak száraznak kell lennie. A felgyülemlett váladék baktériumokat tartalmaz, ami gyulladáshoz vezethet!

Ha a fólia magától felválik:

Ovatosan távolítsuk el az egész foliát, mossuk át a felületet és naponta 3 – 5 alkalommal kenjük az utókezeléshez  kapott krémmel. 

Ha a fólia alatt és körülötte viszketés, égő érzés kipirosodás jelenik meg:

Óvatosan távolítsuk el az egész foliát, ha nehezen húzható le, akkor ha lehetőségünk van tartsuk meleg vizes zuhany alá, mossuk át a felületet és naponta 3 – 5 alkalommal kenjük az utókezeléshez  kapott krémmel.Frissen tartó, más néven folpak fólia Használata:

A tetoválásod elkészülését követöen a tetovált felületet a tetováló lekezeli. Áttörli, majd lefóliázza! Ezt követöen, hazaérkezésed után javasolt a kötést átcserélni!A fólia levétele után a tetovált felületet folyékony szappanal alaposan át kell mosnod! Tiszta papírtörlövel leitatnod a felületröl a vizet, majd vastagon, lehetöleg annyira vastagon, hogy a tetoválásod ne lásd, lekened az erre megfelelő krémmel (INKNESS After tattoo-t javaslom)! Ezt követöen fóliázd le!

A fólia 12 órán keresztül legyen rajta (4-6 óránként a fólia cserélhető egy vagy két köztes cserével), majd a levételét, lemosását, krémezését, és újrafóliázását ismételd MEG! 24 óra alatt képez a szervezet egy vékony filmréteget a börödön. Ez idöszak alatt célszerü fólia alatt tartani! Ajánlott a fóliázást 3x ismételni, tehát 3×12 órát legyen fent!

Ha nyáron tetováltatsz, ez az idö sok lehet! Kiperseghetsz!

Ha már nincs FÓLIA:Napi 2-3x kell kenned a tetoválásod, még további 8-10 napon át, de csak annyi krémet kenj a felületre, amit 3-5perc alatt fel is szív. 5 nap alatt látványos gyógyulásban lesz részed.
nagyon röviden!

másfél két hétig kend, ne hagyd kiszáradni, legalább napi egyszer mosd át a tetoválás-

od, és 14-21 napig SEMMI KÉPP SE ÉRJE ÁZTATÓ VÍZ!

Nincs áztató fürdökád, strand, medence! Utóbbi kettö komolyabb problémá-

kat, gyulladást, börbetegséget és fertözéseket okozhat!

Fontos hogy ráérezz a tetoválás ápolása során saját bőröd/tetoválásod ápolására!

Segítsd mentálisan is a gyógyulást!

garancia

Garanciális átütés a tetoválás elkészülésétől számított 4 hónapon belül.